Klubbkonkurransen 2023

Tema: Fritt
Jury: Tønsberg Kameraklubb

PlassFotografTittel
1Jens Petter KværkAliens
2Hans-Jørgen HovelstadSynkrondans
3Hans-Jørgen HovelstadBringebærtyv
HORaymond GoldenSolnedgang over Atlanterhavsveien
HOAngela KaiserLektyre

1. Aliens
Et originalt og spennende macrobilde, en klar vinner hos juryen. Lyssetting gir flott stofflighet og gjør objektet lett selvlysende. Fine farger og skarphet fint plassert. Mulig at den vesle grå flekken burde vært fjernet, men det er pirk.
Ja, dette kunne lett vært Alien!

2. Synkrondans
Et fascinerende bilde som nok fotografen må ha jobbet lenge med for å fange! Fin komposisjon der fuglen danner en sirkel som leder blikket rundt. En kunst å treffe så bra med skarphet på begge fuglehodene.
Noe forstyrrende med greiner i bakgrunnen øverst.

3. Bringebærtyp
Nydelig og nært portrett av en lite tyv. Bringebæret bidrar til fortelling i bilde utover at det er et portrett. Bringebæret gir også en fin fargekontrast. Fin, dus bakgrunn og klassisk fin beskjæring med mer luft på venstreside. Naturlige fine farger.

4. Solnedgang over Atlanterhavsveinen
Her stemmer det meste. Veien leder blikket fint innover i bildet, sola er fint plassert og bilen på toppen er prikken over i’en. Lette slørskyer gir liv til himmelen. Fuglene blir litt utydelige, ville nok vurdert å fjerne alle unntatt kanskje de 2 nærmest sola.

Hederlig omtale – Lektyre
Er nok arrangert, men det funker fint! Gjennomtenkt og fin komposisjon med personen i det gylne snitt. Fin gråtoneskala. Svart felt ved hånda til venstre burde vært fjernet eller dempet.

Tilbake til Klubbkonkurranseoversikten