Historien om Holmestand Fotoklubb

Holmestrand Fotoklubb ble stiftet i juni 1961. Et arbeidsutvalg bestående av Per Krogsrud, Kjell Bøe og Thorolf Eek-Iversen hadde invitert til møte på V.U.F. kaffistove for å se på muligheten for å starte en foto- eller kameraklubb for Holmestrand og omegn. 23 fotointeresserte personer møtte fram på stiftelsesmøtet.

Klubbens første leder ble tannlege Per M. Krogsrud som fikk med seg styremedlemmene Thorolf Eek-Iversen, Kjell Bøe, Einar Grette, Synnøve Andersen og Per Kristensen.

De første årene var klubben like mye en smalfilmklubb som en fotoklubb og filmfolket hadde sin egen gruppe. Etter som årene gikk ble det mere foto enn film og filmfolket gikk etter hvert over til video. De fleste medlemmene som drev med fotografering brukte positiv film, dvs. lysbilder til sine bilder og klubbens konkurranser har gjennom årene båret preg av dette. Den månedlige konkurransen «10 på topp» er fortsatt populær blant medlemmene. Bilder blir vist på et stort lerrett og gitt poeng av de fremmøtte.

I dag er det litt andre fototeknikker som gjelder, og alle klubbens medlemmer er forlengst blitt hel-digitale. Den månedlige konkurransen er fortsatt populær, også nå med visning på lerret, men lysbildefremviseren er byttet ut med prosjektor.

Tilbake til Om klubben